Monday, September 23, 2019

Gestreepte shawl met Krea de luxe

Het is altijd leuk om nieuwe garenmerken te ontdekken.

Een die ik dit jaar voor het eerst zag, was Krea de luxe, een Deens garenmerk. Hun katoen garen is een organic katoen en op een bol zit ongeveer 165 meter. Van Anja van Homemade4u mocht ik met het katoengaren wat moois maken (zij is exclusief verkooppunt voor dit garenmerk in Nederland).


Ik koos 5 kleuren, van elk 1 bol, en met die 5 bolletjes ben ik aan de slag gegaan.

Dat werd deze gestreepte shawl. Het is een heerlijke shawl om te dragen nu het wat frisser wordt; juist ook als je niet van hele dikke, wollen shawls houdt.





Het patroon van deze gestreepte shawl vind je hieronder:

Benodigdheden
- 5 bollen Krea de luxe in de kleuren 08, 13, 31, 33 en 46
 haaknaald 5 mm
- een stopnaald

De sjaal wordt na blocken ongeveer 150 x 75 cm. Afhankelijk van hoe los of strak je haakt, kan de sjaal groter of kleiner uitvallen.

Gebruikte afkortingen
l = losse
st = stokje

Aandachtspunten
- Je begint in de punt van de shawl.
- Na elke toer keer je je werk.
- Onderaan het patroon vind je een haakschema.


Haak 6 l en maak deze tot een cirkel.

1)   3 l (= 1e st), st-l-st-l-st, st-3 l-st, st-l-st-l-st, st.

2)   3 l (= 1e st) en st in dezelfde steek, st in het derde st (van het groepje van st-l-st-l-st) - 3 l – st in het eerste st van datzelfde groepje (je kruist de stokjes dus), in het midden st-l-st-l-st om de 3-lossenboog, st in het derde st (van het groepje van st-l-st-l-st) - 3 l – st in het eerste st van datzelfde groepje (je kruist de stokjes dus), 2 st in de laatste steek.

3)   3 l (= 1e st) en st in dezelfde steek, st in de volgende steek, st-l-st-l-st om de 3-lossenboog, st tussen de twee groepen steken in, in het midden st in het middelste st – 3 l – st in het eerste overgeslagen st en dan st in het laatste st – 3 l – st in het middelste st, waar ook al het andere st in is gehaakt (je hebt nu twee keer gekruiste stokjes gehaakt), st tussen de twee groepen steken in, st-l-st-l-st om de 3-lossenboog, st in de een na laatste steek, 2 st in de laatste steek.

4)   3 l (= 1e st) en st in dezelfde steek, st in elk van de volgende 2 steken, st in het derde st - 3 l - st in het eerste st van datzelfde groepje, st in het st van de vorige toer, in het midden st-l-st-l-st om het eerste 3-lossenboogje, 1 l, st-l-st-l-st om het tweede 3-lossenboogje, st in het st van de vorige toer, st in het derde st - 3 l - st in het eerste st van datzelfde groepje, st in elk van de volgende 2 steken, 2 st in de laatste steek.

5)   3 l (= 1e st) en st in dezelfde steek, st in het derde st - 3 l - st in het eerste st van datzelfde groepje, st-l-st-l-st om de 3-lossenboog, st in het st van de vorige toer, st in het derde st - 3 l - st in het eerste st van datzelfde groepje, in het midden om de l van de vorige toer st-l-st-l-st, dan st in het derde st - 3 l - st in het eerste st van datzelfde groepje, st in het st van de vorige toer, st-l-st-l-st om de 3-lossenboog, in laatste groepje haak je st in het derde st - 3 l - st in het eerste st van datzelfde groepje, 2 st in de laatste steek.

6)   3 l (= 1e st) en st in dezelfde steek, st in de volgende steek, st-l-st-l-st om de 3-lossenboog, st in het derde st - 3 l - st in het eerste st van datzelfde groepje, st in het st van de vorige toer, st-l-st-l-st om de 3-lossenboog, in het midden st in het middelste st – 3 l – st in het eerste overgeslagen st en dan st in het laatste st – 3 l – st in het middelste st, waar ook al het andere st in is gehaakt st-l-st-l-st om de 3-lossenboog, dan st-l-st-l-st om de 3-lossenboog, st in het st van de vorige toer, st in het derde st - 3 l - st in het eerste st van datzelfde groepje, st-l-st-l-st om het 3-lossenboogje, st in de volgende steek, 2 st in de laatste steek.

7)   3 l (= 1e st) en st in dezelfde steek, st in elk van de volgende 2 steken, st in het derde st - 3 l - st in het eerste st van datzelfde groepje, st-l-st-l-st om het 3-lossenboogje, st in het st van de vorige toer, st in het derde st - 3 l - st in het eerste st van datzelfde groepje, in het midden st-l-st-l-st om het 3-lossenboogje, 1 l, st-l-st-l-st om het 3-lossenboogje, dan st in het derde st - 3 l - st in het eerste st van datzelfde groepje, st in het st van de vorige toer, st-l-st-l-st om het 3-lossenboogje, st in het derde st - 3 l - st in het eerste st van datzelfde groepje, st in elk van de volgende 2 steken, 2 st in de laatste steek.

Herhaal toeren 5, 6 en 7 tot je garen op is.
Ik heb elke kleur bijna helemaal opgehaakt.


Haakschema:





Omdat de bovenkant niet meteen recht is, raad ik je aan de shawl te blocken. Je krijgt de bovenkant dan zo goed als recht.


Je shawl is klaar.

Als je de shawl gaat maken en je gaat 'm delen op Instagram, gebruik dan #gestreepteshawlkreadeluxe en/of tag @sunny_designs zodat ik jouw versie kan bewonderen.



Dit patroon is alleen bedoeld voor persoonlijk gebruik en mag niet
voor commerciĆ«le doeleinden gebruikt worden.
Zowel het patroon als de foto's mogen niet zonder mijn toestemming worden gekopieerd.

Producten gemaakt met dit patroon mogen niet verkocht worden.



4 comments:

  1. Wat een mooie sjaal zeg. Leuke combinatie van kleuren. Bedankt voor je patroon. Super mooi.
    Fijne dinsdag.

    Lieve groetjes,
    Emily

    ReplyDelete
  2. Heel mooi, dit patroon.
    Groetjes Sofie

    ReplyDelete